fbpx

Zakelijke hypotheek aanvragen

Een zakelijke hypotheek aanvragen komt veel voor bij ondernemers. Ondanks het vele gebruik van deze vorm van bedrijfsfinanciering, zijn er een aantal veel gestelde vragen. Graag beantwoorden wij deze voor u in dit advies.

Wat is een zakelijke hypotheek

Bij deze vorm van financieren is er sprake van een drietal kenmerken, te weten:

  1. Er is sprake van een financiering voor een langere tijd en met een vaste hoofdsom en heldere afspraken over de snelheid van aflossen. Daarom zal er altijd een financiering worden aangeboden in de vorm van een lening. Meer over het verschil tussen leningen en andere financieringsvormen vindt u in ons artikel hierover.
  2. U geeft een zekerheid aan de geldverstrekker door het geven van onroerend goed als zekerheid en vestiging van hypotheek. Lees hier meer over een hypotheek voor een bedrijfspand. 
  3. De financiering heeft een zakelijk doel en zakelijke voorwaarden. In de meeste gevallen is uw onderneming ook de debiteur van de financiering. Er zijn situaties waarin u als privé persoon zakelijke leningen kunt aangaan. Dit betreft echter specifieke situaties waarover we u advies op maat geven.

Hoe werkt het aanvragen van een zakelijke hypotheek

Het aanvragen van een zakelijke hypotheek begint bij het inschatten van de haalbaarheid van de financiering. Hierbij is van belang te kijken in hoeverre de onderneming de nieuwe rente en aflossingsverplichtingen kan betalen uit de huidige en toekomstige winsten. Ook speelt uw eigen vermogen en huidige schulden een belangrijke rol.

Wanneer het aanvragen van een zakelijke hypotheek voldoende kans lijkt te hebben maakt u een onderbouwing van uw aanvraag op zaken als ondernemer, onderneming, winstgevendheid, balans, omvang van uw eigen inbreng, prognoses komende jaren en het benoemen van relevante knelpunten in uw bedrijfssituatie en de daarbij gekozen oplossingen. Met deze onderbouwingen kunt u een of meerdere geldverstrekkers benaderen voor het doen van een voorstel.

Waar kunt u terecht voor een zakelijke hypotheek

Er zijn gelukkig veel geldverstrekkers beschikbaar in de markt. Denk hierbij zeker aan de bestaande grootbanken zoals ABN AMRO, Rabobank, SNS en ING. Daarnaast zijn er voor een zakelijke hypotheek de afgelopen jaren diverse nieuwe aanbieders beschikbaar gekomen. Welke hiervan passen bij uw aanvraag hangt van veel verschillende aspecten af. Wel loont het de aanbieders goed onderling te vergelijken en eventueel vergelijkende offertes op te vragen. De voorwaarden verschillen onderling sterk en hangen sterk af van uw persoonlijke situatie en de kwaliteit van uw onderbouwing van de aanvraag.

Hoe kan Financieringsgilde helpen bij het aanvragen van een zakelijke hypotheek

Financieringsgilde geeft u met behulp van een haalbaarheidsonderzoek snel inzicht in uw mogelijkheden en de kans van slagen van uw aanvraag. Vervolgens kunnen wij u, waar nodig samen met uw accountant, helpen bij het opstellen van de financieringsaanvraag. Daarnaast zijn wij als Financieringsgilde onafhankelijk tussenpersoon en hebben toegang tot alle belangrijke geldverstrekkers. Dankzij onze samenwerkingen bieden veel geldverstrekkers u korting wanneer wij de aanvraag voor u verzorgen. Meer weten over de kosten van een zakelijke hypotheek? Bereken hier de maandlasten van een zakelijke hypotheek.

Vrijblijvend persoonlijk advies?

U krijgt een persoonlijk advies over de beste zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand.

Zakelijke hypotheek aanvragen via financieel adviseur

Vrijblijvend persoonlijk advies?

U krijgt een persoonlijk advies over de beste zakelijke hypotheek voor uw bedrijfspand.