fbpx

Financier uw groeistrategie met crowdfunding

Vrijwel iedere ondernemer streeft naar groei, maar dat is niet altijd zo eenvoudig als u zou willen. Eén van de te nemen hobbels is dat voor een groeistrategie bijna altijd een substantieel geldbedrag nodig is. Dat is in voorkomende gevallen niet meteen voorhanden. Wellicht bent u dan direct geneigd om voor de financiering van uw plannen naar uw bank te stappen, maar er zijn aantrekkelijke alternatieven. Want heeft u er weleens aan gedacht om uw groeistrategie te financieren met crowdfunding?

Wat is crowdfunding nu eigenlijk?

Crowdfunding wordt in het Nederlands ook wel publieksfinanciering genoemd en is een financieringsvorm waarbij de financiering niet via de bank verloopt, maar waarbij ‘het publiek’ – bijvoorbeeld mensen met spaargeld, vermogende particulieren of bedrijven met overtollige liquide middelen – in uw bedrijf investeert. Crowdfunding kan bijvoorbeeld worden gebruikt om een specifiek project of de lancering van een nieuw product te financieren, maar ook voor elke (andere) groeistrategie kan crowdfunding heel geschikt zijn.

De voordelen van crowdfunding

Crowdfunding is onder het publiek steeds populairder aan het worden. Vanwege de extreem lage marktrente levert crowdfunding voor investeerders veel meer op. Bovendien kunnen zij zelf bepalen in welke onderneming zij investeren.

Voor u als ondernemer heeft crowdfunding echter ook een groot aantal voordelen:

 1. Crowdfunding is makkelijk en snel. Door samen te werken met een ervaren aanbieder van crowdfunding hoeft u ‘het wiel’ niet uit te vinden, waardoor de kosten relatief laag zijn én u snel kunt starten. En vaak loopt het storm: het is geen uitzondering dat het gewenste financieringsbedrag binnen een uur is bereikt.
 2. U kunt uw netwerk benutten. Als u bij uw klanten en andere relaties een goed imago heeft, is de kans namelijk groot dat zij in uw onderneming willen investeren.
 3. Met crowdfunding kunt u nieuwe klanten werven. Immers: wie in uw onderneming investeert, is er zelf bij gebaat dat het goed gaat met uw bedrijf en zal daarom niet snel voor één van uw concurrenten kiezen.
 4. Investeerders worden ambassadeurs. Wie in uw onderneming heeft geïnvesteerd, zal u logischerwijs aanbevelen bij zijn relaties.

Maak van uw crowdfunding een succesverhaal

Hoewel crowdfunding nog relatief nieuw is, hebben al veel ondernemers met succes gebruikgemaakt van deze financieringsvorm. In 2018 werd er voor zo’n 328 miljoen euro aan campagnes afgerond.

Voor u reden genoeg om voor de financiering van uw groeistrategie niet alleen naar een bank te stappen, maar ook serieus na te gaan of crowdfunding een optie is. Onze adviseurs helpen u graag om van uw crowdfunding een succesverhaal te maken!

Weten of crowdfunding past bij uw bedrijf?

Onze adviseurs helpen u graag bij het maken van de juiste keuze.

Beantwoord 5 korte vragen en krijg direct advies over uw situatie.

Liever direct contact met de adviseur in uw regio?

Neem dan contact op voor een vrijblijvend en kosteloos gesprek.

Voorbeelden van succesvol financieren met crowdfunding

Samen eten en drinken

Herfinanciering

Samen eten en drinken is een horecagelegenheid in Tiel.

Financiering betreft een herfinanciering van een bestaande lening.

Crowdfunding van € 100.000 volgeschreven in 1 uur.

Welkom Energie

Groei

Welkom Energie is een energieleverancier die zich richt op de particuliere markt.

Financiering betreft werkkapitaal in het jaar van sterke groei.

Crowdfunding van € 100.000 volgeschreven in 1 uur.

Zorgboerderij Danseuse

Aankoop pand

Danseuse B.V. is een zorgboerderij voor cliënten met een beperking.

Financiering van pand en groei met combinatie van bank en crowdfunding.

Crowdfunding van € 100.000 volgeschreven in 1 uur.

Een aanbieder van crowdfunding uit ons assortiment

Waarom wij Collin Crowdfund adviseren

Bij crowdfunding is vertrouwen erg belangrijk. Zowel voor de investeerder als voor het bedrijf dat een financiering zoekt. Collin Crowdfund heeft over een langere tijd laten zien kwaliteit te leveren. Ze hanteren een prima toetsing vooraf op de haalbaarheid van de financiering. Daardoor ontvangen de investeerders een mooi netto rendement.

Daarnaast is de fundingkracht en de snelheid waarmee financieringen worden volgeschreven een belangrijke reden om regelmatig Collin Crowdfund te adviseren.

Statistieken

 • € 140.296.000 gefinancierd
 • Ruim 620 bedrijven gefinancierd
 • 99,5% succesvolle funding
 • Netto rendement voor investeerders c.a. 4%
 • Grootste financiering € 2.300.000

Productaanbod

Een zakelijke (groei)financiering voor je MKB onderneming door middel van een lineaire lening via de crowd

 • Lenen van €50.000 tot €2.500.000
 • Rente van 5% tot 9,5%
 • Lening voor uiteenlopende investeringen, waaronder groeifinanciering of aankoop van vastgoed

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.