fbpx

Hypotheek bedrijfspand

Financier uw bedrijfspand met een hypotheek

Hypotheek bedrijfspand

Financier uw bedrijfspand met een hypotheek

Hypotheek bedrijfspand: hoe financiert u uw investeringsplannen?

Heeft u uw droom-bedrijfspand gevonden of plannen om te beleggen in residentiële of zakelijke panden? Voor de aanschaf van een pand is een flinke investering nodig, die veel ondernemers niet met enkel eigen middelen kunnen opbrengen. Het aanvragen van een zakelijke hypotheek is dan de oplossing, maar dat ervaren veel ondernemers als ingewikkeld proces: er zijn veel aanbieders met elk hun eigen voorwaarden en eisen. En er zijn verschillende varianten van zo’n hypotheek. De meest gangbare is wellicht niet de meest geschikte oplossing voor uw situatie. 

Omdat traditionele aanbieders vaak geen advies meer geven, en het lastig is om door de bomen het bos te zien, regelt u eenvoudig uw hypotheek via Financieringsgilde. Wij kijken naar uw specifieke situatie en helpen u met het vinden van de bestpassende hypotheek bedrijfspand.

Heeft u uw droom-bedrijfspand gevonden of plannen om te beleggen in residentiële of zakelijke panden? Voor de aanschaf van een pand is een flinke investering nodig, die veel ondernemers niet met enkel eigen middelen kunnen opbrengen. Het aanvragen van een zakelijke hypotheek is dan de oplossing, maar dat ervaren veel ondernemers als ingewikkeld proces: er zijn veel aanbieders met elk hun eigen voorwaarden en eisen. En er zijn verschillende varianten van zo’n hypotheek. De meest gangbare is wellicht niet de meest geschikte oplossing voor uw situatie. 

Omdat traditionele aanbieders vaak geen advies meer geven, en het lastig is om door de bomen het bos te zien, regelt u eenvoudig uw hypotheek via Financieringsgilde. Wij kijken naar uw specifieke situatie en helpen u met het vinden van de bestpassende hypotheek bedrijfspand.

1. HYPOTHEEK BEDRIJFSPAND: WAT IS HET?

Een hypotheek bedrijfspand mag alleen worden gebruikt voor het financieren van zakelijk onroerend goed. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een winkelpand, voorraadhal of een kantoorgebouw. Als u een bedrijf wilt opstarten, als uw bedrijf groeit of als u wilt beleggen in vastgoed kunt u in aanmerking komen voor een hypotheek bedrijfspand. De hoogte van de hypotheek die u kunt krijgen, is afhankelijk van verschillende factoren. Met name de winstgevendheid (goedheid) van uw bedrijf en de waarde van het pand waarvoor u financiering aanvraagt, zijn van grote invloed.

De investeerder krijgt dat pand als onderpand: mocht u om een of andere reden niet meer kunnen aflossen, dan wordt het pand verkocht en wordt de investeerder van de opbrengst terugbetaald.

Aan een hypotheek bedrijfspand zit altijd een bepaalde looptijd vast: u spreekt met de investeerder af dat (een deel van) de hypotheek binnen een bepaald aantal jaren moet worden afgelost. Het is per investeerder en zelfs per individuele hypotheek verschillend hoe lang die looptijd is. Meer informatie over de looptijd vindt u ook op de website van de Kamer van Koophandel.

2. DE MAANDLASTEN VAN EEN HYPOTHEEK BEDRIJFSPAND

Het is uiteraard belangrijk om te weten op welke maandlasten u kunt rekenen en of u die wilt en kunt betalen. De maandlasten van een zakelijke hypotheek bestaan uit rente en aflossing. Het is per aanbieder en per hypotheek verschillend wat de verhouding tussen deze twee is. Ook dat komt met name door de winstgevendheid van uw bedrijf en de waarde van het pand, en daardoor ingegeven door het risico dat de investeerder loopt. Meer weten? Lees meer over maandlasten bedrijfshypotheek.

De kosten van een hypotheek zijn in het algemeen lager dan de maandlasten als u huurt. Bovendien bent u bij huren het geld als het ware ‘kwijt’, terwijl u met het aflossen van een hypotheek elke maand een stukje meer eigenaar wordt van uw pand. Om vast een inschatting te kunnen maken van uw toekomstige maandlasten, heeft Financieringsgilde een rekentool opgesteld waarmee u deze snel berekent.

Snel inzicht in uw maandlasten?
Maak in 1 minuut een korte berekening en krijg direct inzicht in de te verwachten maandlasten!

3. VERGELIJKEN HYPOTHEKEN VOOR BEDRIJFSPAND

Hypotheek bedrijfspand - financieringsgilde

Er zijn veel verschillende aanbieders van zakelijke hypotheken. Dat heeft voor u als grote voordeel dat u veel keuze heeft en dus een hypotheek kunt selecteren die het best bij u past. Wilt u veel of juist weinig aflossen, wilt u over een langere periode aflossen of juist een korte tijdsduur aangaan? Ook heeft u bij sommige investeerders meer eigen kapitaal nodig en is bij anderen de Loan To Value (de lening in verhouding tot de waarde van het pand) hoger. Maar hoe weet u nu wat u nodig heeft? En wat u zelf al heeft?

Zelf het antwoord op alle vragen vinden kan erg lastig zijn en het grote aantal hypotheekverstrekkers maakt het er niet eenvoudiger op. Financieringsgilde kijkt daarom samen met u naar de bestpassende hypotheek. Een van onze financiële adviseurs bij u in de buurt zoekt ook samen met u uit wat het deel is dat u in kunt leggen. Zo heeft u duidelijkheid over alle mogelijkheden.

4. VEELGESTELDE VRAGEN OVER HYPOTHEEK BEDRIJFSPAND

Wat als ik niet genoeg kapitaal heb voor een hypotheek?

Het kan voorkomen dat u niet genoeg eigen kapitaal heeft om in aanmerking te komen voor een hypotheek. Als de Loan Of Value bijvoorbeeld te laag is en u dus zelf een groot deel moet bijleggen, kunt u ook kiezen voor gestapelde financiering. Dat houdt in dat u meerdere financieringsvormen combineert. 

Wist u bijvoorbeeld dat facturen die u zelf bij klanten heeft openstaan of roerende goederen (zoals bedrijfswagens of machines) ook kapitaal in beslag neemt dat vaak eenvoudig vrij gemaakt kan worden om te gebruiken bij de aankoop van het pand. Meer weten? Lees meer over Kapitaal vrijmaken.

Hoe maakt een gestapelde financiering mijn hypotheek mogelijk?

Met deze vorm van financieren kunt u als ondernemer toch in aanmerking komen voor een hypotheek die op het eerste geval misschien niet mogelijk leek. Bovendien kan het in sommige gevallen voordeliger zijn dan het afsluiten van een niet-gestapelde hypotheek. Bij Financieringsgilde kennen we ook deze gevallen door en door. We kijken samen met u wat de mogelijkheden zijn en selecteren samen de bestpassende vorm van financiering.

Wilt u weten welke vorm van financiering bij uw situatie past? Beantwoord enkele korte vragen en ontvang direct advies. 

Wanneer moet ik beginnen met mijn aanvraag?

Een van de belangrijkste adviezen die we u kunnen geven, is ‘Begin op tijd’. Vanwege de schaarste op de markt is de doorloop van bedrijfspanden hoog. Als u uw droompand heeft gevonden en daarna pas een hypotheek gaat uitzoeken, loopt u het risico dat het pand weg is voordat alles is geregeld. Maak daarom eens een afspraak en laat ons voor u uitzoeken wat de mogelijkheden zijn. Zo weet u wat u kunt investeren en kunt u gericht zoeken of, als u eenmaal een pand heeft gevonden, snel of zelfs ter plekke een gericht bod doen.

Hoe zorg ik voor een goed onderbouwde hypotheek aanvraag?

Bij sommige hypotheekverstrekkers moet u veel aflossen tegen een lage rente, bij andere is de rente hoger, maar lost u minder af. Bij Financieringsgilde kijken we samen met u naar uw situatie. Het kan zomaar zijn dat een iets duurdere oplossing wel een veel betere oplossing is, bijvoorbeeld omdat u op termijn ook nog andere investeringen (denk aan machines) moet doen. Erg belangrijk is de kwaliteit van de aanvraag die u doet. Hoe beter uw aanvraag onderbouwd is, hoe beter uw rente is. Bovendien is de kans dat uw aanvraag wordt geaccepteerd veel groter met een goed onderbouwde aanvraag. De adviseurs van Financieringsgilde helpen u met deze aanvraag en geven u zo de beste kansen.

Weten waar u op moet letten bij uw aanvraag? Lees meer over een zakelijke hypotheek aanvragen.

5. Wij regelen de zakelijke hypotheek voor u in 3 stappen:

1. Haalbaarheidsonderzoek

Weten of een financiering mogelijk is, zonder eerst een volledige aanvraag in te moeten dienen bij uw bank? Wij vertellen het u eenvoudig en snel.

2. Opstellen van Financieringsaanvraag

Uw financieringsaanvraag vereist vaak een uitgebreide onderbouwing. Wij stellen het financieringsmemorandum vanzelfsprekend voor u op.

3. Benaderen van geldverstrekkers

Wij vragen voor u offertes aan bij de gekozen geldverstrekkers. Elke vorm van financieren is mogelijk, zowel bij uw huisbank als alternatieven.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.

Wat komt er kijken bij een succesvolle financieringsaanvraag?

Wij bieden ondernemers met één adviseur toegang tot alle producten, de grootste kans van slagen en nemen al het werk uit handen. Wilt u meer weten over het aanvragen van een bedrijfsfinanciering? Onze adviseurs vertellen u graag met welke zaken u rekening moet houden bij het aanvragen van een hypotheek voor uw bedrijfspand.