Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Operational lease

Operational lease is een goede oplossing als je wil investeren in bedrijfsmiddelen, maar zelf niet over het gewenste bedrag beschikt of niet de verantwoordelijkheid van het eigenaarschap wil dragen. Ook als je graag controle houdt over je werkkapitaal is operational lease het overwegen waard. Want je betaalt voor de lease van jouw bedrijfsmiddel maandelijks een vast bedrag.

Operational lease wordt vaak gebruikt door ondernemers die gebruik willen maken van de nieuwste technologieën of apparatuur zonder de behoefte om ze zelf te bezitten.  

Operational lease

Wat is operational lease?

Operational lease is een vorm van een zakelijke hypotheek en een goede oplossing als je wil investeren in bedrijfsmiddelen, maar zelf geen grote investering wil doen. Bij operational lease, ook wel operationele leasing genoemd, huur je van de leasemaatschappij een bedrijfsmiddel, zoals een auto, machine, computer, software of octrooi, en betaalt in ruil daarvoor elke maand een vast bedrag gedurende een vooraf afgesproken periode. In dat bedrag zijn de kosten voor onderhoud, reparatie en verzekering inbegrepen dus daar hoef jij je als huurder geen zorgen over te maken.  

Vaak zie je dat operational lease wordt gebruikt bij het leasen van voertuigen. Als ondernemer kun je personenauto’s, bestelwagens, vrachtwagens en zelfs een compleet wagenpark leasen. Zo kun je beschikken over moderne voertuigen zonder een grote investering. Bovendien scheelt je dat ook veel kosten in het doorlopend onderhoud van de voertuigen.  

Wat zijn de verschillen tussen operational lease en financial lease?

Operational lease en financial lease zijn twee financieringsvormen die erg op elkaar lijken, maar er zijn wel degelijk verschillen. Het belangrijkste verschil is dat in geval van operational lease het risico van waardedaling van het bedrijfsmiddel bij de leasemaatschappij ligt. Aan het einde van de leasetermijn geef je het bedrijfsmiddel gewoon terug aan de leasemaatschappij, zonder zorgen over de waardedaling. Bij financial lease komt dat risico juist voor rekening van de huurder.

Een ander verschil is dat je bij operational lease het bedrijfsmiddel niet kunt kopen aan het einde van de leasetermijn. Bij financial lease bestaat die optie wel. 

Wat gebeurt er bij operational lease aan het einde van de leasetermijn?

Bij operational lease heb je aan het einde van de leasetermijn vaak een aantal opties. Je kunt het contract verlengen, het bedrijfsmiddel vervangen voor een nieuwer model of teruggeven aan de leasemaatschappij.  

Operational lease - Edwin Struik

Persoonlijk advies

Wil je meer weten over operational lease? Neem dan contact op met een adviseur bij jou in de buurt.

Financieringsgilde geeft je onafhankelijk advies over jouw mogelijkheden.

Natuurlijk doen we dat in een persoonlijk advies bij jou in de buurt. En met ruim 50 kantoren is er altijd een adviseur in jouw regio. 

Edwin Struijk handtekening

Adviseur Bedrijfsfinancieringen MKB

Wat zijn de voordelen en nadelen van operational lease?

Voordelen:

Nadelen:

Vrijblijvend met onze adviseur vergelijken?

Vergelijk altijd. Want dat loont.

    • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.

Dit kun je verwachten

Welke aanbieders zijn er mogelijk
Wat zijn de maandlasten
Wat zijn de rente mogelijkheden
Persoonlijk advies

De meeste ondernemers willen graag een persoonlijke toelichting. Deze service is kosteloos en vrijblijvend.

10
Binnen 1 dag onze bakwagen laten financieren!
10
Praktisch en doelgericht
10
Doener, man van woord en daden!
10
Lex doet wat hij beloofd!
10
Uitstekend!
10
Goede info vooraf en snelle afwerking! Hulde!
10
Niet links om dan rechts om. Heerlijk rock and roll!!!

Voor wie is operational lease geschikt?

Als je een bedrijfsmiddel zoals een machine of voertuig nodig hebt, maar deze op dit moment niet kunt betalen, is operational lease een goede optie. Je hoeft het bedrag immers niet in één keer te betalen, maar via een vast maandelijks bedrag dat is vastgelegd in een leaseovereenkomst. Ook als je met jouw bedrijf graag je machinepark wil verduurzamen of updaten, is operational lease aantrekkelijk. Want aan het einde van de leaseperiode kun je eenvoudig je bedrijfsmiddel vervangen door een nieuwer exemplaar. 

Operational lease
Kies uit meer dan 50 geldverstrekkers

Door te vergelijken krijg je betere voorwaarden. Logisch. 

SNS
Voldaan
Rabobank-2
ING
ABN Amro
BeeQuip
ABC Finance
Fundr
Hilterman lease
Qredits
Alfa
Boozt24
Novicap
SVEA
Ebury
Floryn
New10
Briqwise
Collin Crowdfund
Coral Capital
DCMF
Domivest
Finker
GeldVoorElkaar
Mogelijk
NIBC
UnitedGrowth
RNHB
Debitroom
CapitalBox
Casarion
De nederlandse
Factris
SolidBriq
Tryg Garanti
Voordegroei
Youlend
Waardevoorjegeld
smeGo
ABN Amro Lease
Bibby Financial Services
AltFin
Build
DuurzaamInvesteren.nl
Findio
Grenke
Invesdor
Lease.auto
Nestr
Riverbank
TriodosBank
Vitru
Yesqar
ZoofaLease

Dit zeggen onze klanten

Al onze reviews worden verzameld op het onafhankelijke review-platform van klantenvertellen.

10

Binnen 1 dag onze bakwagen laten financieren!

Tjalle heeft ons weer fantastisch geholpen. Binnen 24 uur was de financiering rond voor onze bakwagen en stond het geld op de rekening! Toppers!

10

Praktisch en doelgericht

Ewout heeft ons bij de opstart van Mobiele Units uitstekend geholpen. Hij denkt mee en is helder in zijn advisering, ook als dat niet precies was wat we graag wilden horen. Hierdoor hebben we nu wel de best passende financiering en een eerlijke adviseur voor de toekomst.

10

Doener, man van woord en daden!

Ik ben met Gijs in contact gekomen via een adviseur vam mij. Gijs heeft ons met de Bilal Group naar een hogere level getilt. Ik ben Gijs en de financieringsgilde enorm dankbaar. Ik adviseer dan ook iedereen die succesen wil boeken om met de financiersgilde te werken!. Bilal Caki

10

Lex doet wat hij beloofd!

Lex heeft de ondernemingsplan en de kredietmemorandum voor ons gemaakt. Het is geluk mede Lex om ons Gezinshuis pand te kunnen kopen. Super geholpen!

10

Uitstekend!

Door dhr. Bob van Overloop heel goed geholpen. Bob helpt je met alle vragen in elke moment. Zeer betrokken en ondersteunend. Mijn lening was zeer snel gunstig afgehandeld. Ik raad het absoluut aan.

10

Goede info vooraf en snelle afwerking! Hulde!

Vooraf veel vragen in een 1:1 gesprek waarbij alle vragen serieus werden beantwoord. Geen onduidelijkheden vooraf. Snelle afwerking en centjes op de rekening. Vol gas vooruit!

10

Niet links om dan rechts om. Heerlijk rock and roll!!!

Prettig samenwerking, snelle reacties en handelen. Zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Prettige uitleg! Zeker een aanbeveling vanuit ons. Wij zijn heel kleinschalig, maar het vertrouwen dat het goed komt maakt Arnoud waar. Thnx for all!

Vier redenen voor onafhankelijk advies

Beste voorwaarden

Vergelijk samen met jouw adviseur meer dan 100 producten. Ook die van je eigen bank.

Grootste slagingskans

In één keer succesvol door onze onderbouwing op alle belangrijke onderdelen.

Voordeel

Ontvang korting op je afsluitkosten, omdat wij als collectief voor je onderhandelen.

Geen gedoe

Jouw persoonlijk adviseur regelt alles voor je. Van aanvraag tot financiering.