fbpx
Calculator

Maandlasten Zakelijke Hypotheek Berekenen

Vaak vragen ondernemers ons om een goede indicatie van de maandlasten die horen bij de zakelijke hypotheek voor hun bedrijfspand. In dit artikel geven we uitleg over de samenstelling van de maandlasten en bieden we je de mogelijkheid een berekening te maken voor jouw specifieke situatie.

 

Maandlasten berekenen

Wat valt er onder maandlasten zakelijke hypotheek?

  • Rente is de vergoeding die u aan de geldverstrekker betaalt voor het aan u lenen van de hoofdsom.
  • Aflossing betekent dat u tijdens de looptijd gedeelten van de lening terugbetaald. Dit is zeer gebruikelijk bij alle banken omdat de economische levensduur van het pand elk jaar korter wordt.
bedrijfspand interieur financieringsgilde

Stel vrijblijvend je financieringsvraag

Ontvang binnen 1 werkdag advies van een adviseur bij jou in de buurt.

Aflossing zakelijke hypotheek

Wat bepaalt de hoogte van de aflossing?

Voor het belangrijkste deel bepaal je dit zelf. Bij bijna alle banken heb je namelijk keuze in hoeveel je wenst af te lossen. Dit komt doordat de economische levensduur van jouw pand vaak langer is dan de looptijd van de lening. Zolang je maar voldoende aflost en jouw lening lager blijft dan de economische waarde.

Het inbrengen van eigen middelen verkleint ook de noodzaak om af te lossen. Hoe lager bij aanvang de financiering is ten opzichte van het pand, hoe lager de aflossing hoeft te zijn.

Er is echter wel verschil tussen de banken onderling, dus het vergelijken van offertes loont. Onze adviseurs helpen je graag hierbij. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs  bij jou in de buurt.

Rente zakelijke hypotheek

Wat bepaalt de hoogte van het rentepercentage?

De rente op een zakelijke hypotheek bestaat uit basisrente en opslagen. De basisrente is gelijk aan de inkoopprijs van de banken. Daarnaast hanteren alle banken opslagen. Deze opslagen worden door hen bepaald op basis van het risico dat men loopt. Dit risico hangt af van de financiële situatie van jouw bedrijf en de waarde van het onderpand.

Dit betekent dus ook dat de kwaliteit van de onderbouwing van je aanvraag, grote invloed heeft op de renteopslagen die geldverstrekkers hanteren. Onze adviseurs schrijven wekelijks financiële onderbouwingen en weten precies waar geldverstrekkers op letten.