fbpx

MAANDLASTEN ZAKELIJKE HYPOTHEEK BEREKENEN

doet u natuurlijk met onafhankelijk advies en een persoonlijk adviseur

Laatste update: 6 maart 2020

Binnen 1 minuut een indicatie van de maandlasten

Financiering Bedrijfspand Berekenen

Vaak vragen ondernemers ons om een goede indicatie van de maandlasten die horen bij de zakelijke hypotheek voor hun bedrijfspand. In dit artikel geven we uitleg over de samenstelling van de maandlasten en bieden we u de mogelijkheid een berekening te maken voor uw eigen situatie:

BEREKEN SNEL EN EENVOUDIG UW MAANDLASTEN!

U krijgt van ons op basis van de ingevoerde bedragen een indicatie van de te verwachten maandlasten. Deze maandlasten zijn opgesplitst in rente en aflossing.

U krijgt de indicatie direct nadat u drukt op ‘MAAK DIRECT BEREKENING’.

WAT VALT ER ONDER MAANDLASTEN ZAKELIJKE HYPOTHEEK?

  • Rente is de vergoeding die u aan de geldverstrekker betaalt voor het aan u lenen van de hoofdsom.
  • Aflossing betekent dat u tijdens de looptijd gedeelten van de lening terugbetaald. Dit is zeer gebruikelijk bij alle banken omdat de economische levensduur van het pand elk jaar korter wordt.

WAT BEPAALT DE HOOGTE VAN HET RENTEPERCENTAGE?

De rente op een zakelijke hypotheek bestaat uit basisrente en opslagen. De basisrente is gelijk aan de inkoopprijs van de banken. Daarnaast hanteren alle banken opslagen. Deze opslagen worden door hen bepaald op basis van het risico dat men loopt. Dit risico hangt af van de financiële situatie van uw bedrijf en de waarde van het onderpand.

De kwaliteit van de onderbouwing van uw aanvraag, heeft grote invloed op de renteopslagen die men hanteert! Meer hierover leest u in het artikel van onze adviseur over het aanvragen van een zakelijke hypotheek en in het artikel over het overstappen met uw huidige zakelijke hypotheek bij het aflopen van uw rentevastperiode. 

WAT BEPAALT DE HOOGTE VAN DE AFLOSSING?

Voor het belangrijkste deel bepaalt u dit zelf. Bij bijna alle banken heeft u namelijk keuze in hoeveel u wenst af te lossen. Dit komt doordat de economische levensduur van uw pand vaak langer is dan de looptijd van de lening. Zolang u maar voldoende aflost en uw lening lager blijft dan de economische waarde.

Het inbrengen van eigen middelen verkleint ook de noodzaak om af te lossen. Hoe lager bij aanvang de financiering is ten opzichte van het pand is, hoe lager de aflossing hoeft te zijn.

Er is echter wel verschil tussen de banken onderling, dus het vergelijken van offertes loont. Onze adviseurs helpen u graag hierbij. Neem vandaag nog vrijblijvend contact op met een van onze adviseurs in uw regio.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.