Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Vier trends om rekening mee te houden als je een zakelijke hypotheek afsluit

Met een zakelijke hypotheek leen je geld voor een bedrijfspand of regel je een financiering om je bedrijf te laten groeien. Dat klinkt vrij eenvoudig en standaard. Maar niets is minder waar, want ook de zakelijke hypotheekmarkt is trendgevoelig en daarmee volop in ontwikkeling. We lichten vier trends nader toe.

1. Opkomst van alternatieve geldverstrekkers

Een van de belangrijkste ontwikkelingen in de zakelijke hypotheekmarkt is de opkomst van alternatieve geldverstrekkers, waaronder platforms voor crowdfundings of direct lending. Bij crowdfunding bied je je project aan op bijvoorbeeld een platform op internet waarbij je vermeldt welk bedrag je nodig hebt. Zo kan iedereen investeren in jouw project. Bij direct lending verstrekt één investeerder jou het geld. Bijkomend voordeel hiervan is dat je aanvraag niet openbaar wordt aangeboden. Alternatieve geldverstrekkers bieden vaak meer flexibiliteit dan traditionele banken.

2. Technologie speelt belangrijke rol

Een tweede trend die wij signaleren is het toenemende gebruik van technologie in het hypotheekproces. Zo maken steeds meer geldverstrekkers gebruik van digitale tools om hun aanvraagproces te vereenvoudigen en te versnellen. Geldverstrekkers hebben het belangrijke voortraject van advies en ondersteuning hierbij uitbesteed aan onafhankelijke adviseurs die snel en eenvoudig met de klant een financiering voorbereiden en aanvragen bij de geldverstrekker.

3. Duurzaam investeren

In de zakelijke hypotheekmarkt is sprake van een verschuiving naar duurzame investeringen en ‘groene’ financieringsopties. Steeds meer bedrijven willen investeren in duurzame projecten en milieuvriendelijke oplossingen, waardoor de vraag naar groene hypotheken groeit.

4. Verandering in voorwaarden

De voorwaarden voor het afsluiten van een zakelijke hypotheek zijn ook aan verandering onderhevig. Zo stellen geldverstrekkers vaker hogere eisen aan de financiële stabiliteit en solvabiliteit van bedrijven, waardoor het verkrijgen van een hypotheek soms lastiger kan zijn dan voorheen. Tegelijk geldt ook in de huidige markt dat elke goede aanvraag goed financierbaar is.

Kortom, de zakelijke hypotheekmarkt blijft zich ontwikkelen en innoveren, waarbij nieuwe spelers, technologieën en duurzame financieringsmogelijkheden steeds belangrijker worden. Daarom is het voor jou als ondernemer van belang dat je op de hoogte blijft van deze trends om zo de best mogelijke oplossing te vinden voor jouw zakelijke financiering.

Benieuwd naar jouw mogelijkheden? Bereken hier eenvoudig de verwachte maandlasten van jouw zakelijke hypotheek.