fbpx

Zakelijke lening

Financier uw bedrijfsplannen met een zakelijke lening

Zakelijke lening

Financier uw bedrijfsplannen met een zakelijke lening

Zakelijke lening: hoe financiert u uw investeringsplannen?

Heeft u ambities en wilt u uw bedrijf uitbreiden en laten groeien? Dit betekent dat u moet investeren. Bijvoorbeeld om uw bedrijfspand te kunnen verbouwen, nieuwe machines aan te schaffen of voorraad uit te breiden. Voor veel ondernemers is het niet mogelijk deze plannen met eigen middelen te financieren. Een zakelijke lening aanvragen is dan de oplossing.

Tot een aantal jaren geleden regelde u een zakelijke lening meestal bij uw eigen bank. Door de digitalisering bij banken is het echter vaak niet meer mogelijk om daarbij advies te krijgen. En door de komst van diverse nieuwe aanbieders is de keuze enorm toegenomen wat het regelen van de financiering niet eenvoudiger maakt. Om door de bomen het bos te zien, regelt u eenvoudig uw zakelijke lening via de onafhankelijke adviseurs van Financieringsgilde.

Heeft u ambities en wilt u uw bedrijf uitbreiden en laten groeien? Dit betekent dat u moet investeren. Bijvoorbeeld om uw bedrijfspand te kunnen verbouwen, nieuwe machines aan te schaffen of voorraad uit te breiden. Voor veel ondernemers is het niet mogelijk deze plannen met eigen middelen te financieren. Een zakelijke lening aanvragen is dan de oplossing.

Tot een aantal jaren geleden regelde u een zakelijke lening meestal bij uw eigen bank. Door de digitalisering bij banken is het echter vaak niet meer mogelijk om daarbij advies te krijgen. En door de komst van diverse nieuwe aanbieders is de keuze enorm toegenomen wat het regelen van de financiering niet eenvoudiger maakt. Om door de bomen het bos te zien, regelt u eenvoudig uw zakelijke lening via de onafhankelijke adviseurs van Financieringsgilde.

1. ZAKELIJKE LENING: WAT IS HET?

Een lening wordt gebruikt voor de financiering van een specifiek zakelijk doel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de verbouwing van uw bedrijfspand, de aanschaf van nieuwe machines of de uitbreiding van uw voorraad. Als u voor uw bedrijf een financiering nodig heeft, kunt u in aanmerking komen voor een lening. Zo’n lening wordt gekenmerkt door:

  • een vaste looptijd met een vaste begin- en einddatum
  • een vast aflossingsbedrag
  • een vaste rente

Een zakelijke lening is altijd gekoppeld aan een specifiek investeringsdoel, bijvoorbeeld de verbouwing van uw bedrijfspand of de aanschaf van een nieuwe machine. Dat betekent dat als uw nieuwe machine in 10 jaar wordt afgeschreven, uw lening voor de aanschaf van deze machine meestal ook een looptijd heeft van 10 jaar. Een zakelijke lening is dus gekoppeld aan dat wat je ermee koopt.

2. DE KOSTEN VAN EEN ZAKELIJKE LENING

Het is belangrijk om te weten op welke kosten u kunt rekenen en of u die wilt en kunt betalen. Voor een zakelijke lening betaalt u maandelijks rente en aflossing, en eenmalig afsluitkosten. De rente is de vergoeding die u betaalt voor het gebruik van het geld. De hoogte van de rente die u betaalt, is de basisrente met daarbij een eventuele risico-opslag. Uw geldverstrekker deelt uw bedrijf namelijk in op basis van een bepaalde risicoklasse waaraan een rentetarief is gekoppeld.

De rente voor uw zakelijke lening kunt u vastzetten voor een bepaalde periode. Daarmee koopt u zekerheid dat de rente tijdens die looptijd niet wijzigt. Welke periode u kiest, hangt af van de mate waarin u zekerheid wilt; is de looptijd van uw zakelijke lening 10 jaar, dan kunt u ervoor kiezen de rente ook 10 jaar vast te zetten.

Het aflossingsbedrag dat u betaalt, is meestal gelijk aan de daling van de economische waarde van uw aankoop. In het voorbeeld van de machine daalt de waarde van de machine in de loop der jaren. Door het bedrag dat uw machine minder waard wordt, tijdens de looptijd terug te betalen aan uw geldverstrekker, voorkomt u een restschuld op de einddatum.

Bij een zakelijke lening betaalt u altijd afsluitkosten. Bij een kortlopende lening van bijvoorbeeld 3 maanden kan de geldverstrekker maar een korte periode rentewinst maken. In dat geval zijn de afsluitkosten vaak hoger en loont het vaak om alternatieven te zoeken. De hoogte van de eenmalige afsluitkosten die u betaalt, hangt dus af van de looptijd van uw zakelijke lening.

Snel inzicht in uw maandlasten?
Maak in 1 minuut een korte berekening en krijg direct inzicht in de te verwachten maandlasten!

3. VERGELIJKEN ZAKELIJKE LENING

Zakelijke lening

Er zijn veel verschillende aanbieders van zakelijke leningen. U heeft daardoor een ruime keuze en u kunt de lening kiezen die het beste bij u past. Aanbieders hanteren echter verschillende voorwaarden en tarieven en het kan daarom lastig zijn uit de grote vijver van geldverstrekkers de juiste keuze te maken.

Daarnaast heeft u met een specifiek investeringsdoel ruimte keuze uit niet-reguliere geldverstrekkers. Onze adviseurs zoeken voor u de beste oplossing via bijvoorbeeld lease, crowdfunding of specifieke aanbieders in uw branche.

Want naast rente en aflossing zijn er meer aspecten belangrijk bij het afsluiten van een zakelijke lening, zoals de kennis van de geldverstrekker over het object dat u koopt, waardoor de financiering beter aansluit op het aan te kopen object zoals uw machine. Wij houden ons hiermee dagelijks bezig en weten daarom wat geldverstrekkers aanbieden, wat hun tarieven zijn en we weten daarom ook of u het juiste voorstel heeft gekregen. Zo heeft u duidelijkheid over alle mogelijkheden.

4. VEELGESTELDE VRAGEN OVER EEN ZAKELIJKE LENING

Hoe maakt een gestapelde financiering mijn investeringsplannen mogelijk?

Als ondernemer vraagt u voor een specifiek investeringsdoel een zakelijke lening aan en concentreert u zich op de financiering van dat doel. Maar het kan soms heel verstandig zijn om zaken te combineren waardoor bepaalde geldverstrekkers ook ineens in beeld komen voor de financiering van uw zakelijke lening. U kunt bijvoorbeeld uw bestaande lening iets anders financieren waardoor u minder hoeft te lenen van de bank, of uw bestaande leningen onderbrengen bij uw nieuwe geldverstrekker waardoor u betere voorwaarden krijgt. Dat noemen we stapelen van financieren.

Een gestapelde financiering kan uw wensen mogelijk maken. Meer weten? Lees meer over gestapelde financiering. 

Welke aanbieder past bij mij?

We zien dat veel ondernemers de mogelijkheden van andere aanbieders willen onderzoeken in plaats van hun huisbank of in combinatie met hun huidige financierder. En terecht, want dankzij nieuwe aanbieders valt er voor veel ondernemers echt wat te kiezen en voordeel te halen.

Omdat veel ondernemers het selecteren van de best passende aanbieders lastig vindt, helpen wij u graag hierbij. Beantwoord enkele korte vragen en ontvang direct advies. 

Hoe verlaag ik mijn zakelijke rentelasten?

Voor ondernemers die een zakelijke lening afgesloten hebben kan het waardevol zijn om eens goed te kijken naar de bestaande voorwaarden van de lening. Zo zijn er mogelijkheden om kosten te besparen wanneer uw rentevast periode afloopt. Het nieuwe rentevoorstel van de huidige bank kan namelijk vaak veel goedkoper.  Lees hier waar u op moet letten als uw renteverlenging eraan komt.

Kan ik zakelijke lenen aan mijn eigen B.V.?

Geld lenen aan uw eigen B.V. kan logisch lijken wanneer de bank minder wil verstrekken dan uw onderneming nodig heeft. Maar pas op, want dit is niet zonder risico. Het is essentieel dat de zakelijke lening zakelijke voorwaarden heeft omdat u anders in problemen komt met de belastingdienst. Meer informatie over zakelijke voorwaarden vindt u op de website van de Belastingdienst.  Nog beter: zoek naar alternatieven. Want vaak is er veel meer mogelijk dan u denkt nu er de afgelopen jaren diverse nieuwe aanbieders beschikbaar zijn gekomen op de markt. Lees hier meer over zakelijk lenen aan uw eigen B.V.

Waar let een bank op bij het beoordelen van mijn aanvraag?

Uw bank of andere potentiële geldverstrekker zal u verzoek kritisch beoordelen wanneer u een zakelijke lening af wilt afsluiten. Een van de cijfers waar de bank naar kijkt is de Debt Service Coverage Ratio (DSCR). Dit is de verhouding tussen enerzijds de betalingscapaciteit van uw onderneming en anderzijds de financiële verplichtingen. De bank eist dat u genoeg cash heeft om rente en aflossing te kunnen betalen. Kijk daarom eens kritisch naar uw kasstromen. Komt er wel genoeg geld binnen om uw schuldeisers te kunnen betalen? Het kasstroomoverzicht geeft hierin inzicht. Lees meer over de DSCR.

5. Wij regelen de zakelijke lening voor u in 3 stappen:

1. Haalbaarheidsonderzoek

Weten of een financiering mogelijk is, zonder eerst een volledige aanvraag in te moeten dienen bij uw bank? Wij vertellen het u eenvoudig en snel.

2. Opstellen van Financieringsaanvraag

Uw financieringsaanvraag vereist vaak een uitgebreide onderbouwing. Wij stellen het financieringsmemorandum vanzelfsprekend voor u op.

3. Benaderen van geldverstrekkers

Wij vragen voor u offertes aan bij de gekozen geldverstrekkers. Elke vorm van financieren is mogelijk, zowel bij uw huisbank als alternatieven.

Vrijblijvend advies over zakelijke lening? Plan een afspraak.

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.

Wat komt er kijken bij een succesvolle financieringsaanvraag?

Wij bieden ondernemers met één adviseur toegang tot alle producten, de grootste kans van slagen en nemen al het werk uit handen. Wilt u meer weten over het aanvragen van een bedrijfsfinanciering? Onze adviseurs vertellen u graag met welke zaken u rekening moet houden bij het aanvragen van een zakelijke lening.