Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Jaarcijfers klaar? Tijd voor een financieringsscan

Ben je ook bezig geweest met de jaarrekening? Dan is het nu tijd om vooruit te kijken. Wij helpen je om inzicht te krijgen in het financiële plaatje van komende tijd. Zijn jouw plannen haalbaar en te financieren? Onze financieringsscan helpt je hierbij.

We ontvangen alweer verschillende jaarrekeningen van 2021 en we kunnen ons voorstellen dat jij hier ook mee bezig bent geweest. De jaarrekening geeft inzicht in de financiële resultaten van jouw onderneming en wordt gebruikt door externe partijen, zoals de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en geldverstrekkers, om een beeld te vormen van jouw financiële prestaties.

 

Je herkent vast het beeld dat je bij het doornemen van je jaarcijfers meestal alleen terugkijkt naar de cijfers van afgelopen jaar en deze vergelijkt met de cijfers van het jaar daarvoor. Op deze manier kun je snel zien welke veranderingen er binnen je bedrijf hebben plaatsgevonden en wat de financiële impact daarvan is geweest.

 

Als ondernemer kijk je echter graag vooruit en is het eigenlijk best gek om vervolgens veel minder lang stil te staan bij het komende jaar en de verwachte investeringen. We ervaren dat je hierdoor als ondernemer gedurende het jaar verrast wordt door een acute financieringsbehoefte die waarschijnlijk was te voorzien, of dat je cijfers toch anders worden beoordeeld door een geldverstrekker dan je zelf had verwacht. 

Financieringsscan

Gebruik daarom jouw jaarcijfers om samen met een van onze adviseurs te kijken naar de verwachte investeringen in het komende jaar en of deze te financieren zijn. Onze adviseurs maken voor jou als klant van Financieringsgilde graag vrijblijvend een financieringsscan.
Daarbij kun je het volgende van ons verwachten:

 • Berekenen van jouw werkkapitaal
  Wij berekenen jouw werkkapitaal zodat je precies weet hoeveel je nodig hebt op basis van de verwachte ontwikkelingen.
 • Berekenen van jouw Cash Conversion Cycle
  Wij berekenen jouw Cash Conversion Cycle zodat je precies weet waar je geld in vast zit. Maak geld vrij door doorlooptijden te verkorten of regel tijdig je extra krediet wanneer je voorziet dat bijvoorbeeld de debiteuren toenemen.
 • Inzicht in leasebehoefte
  We geven je inzicht in je behoefte om te leasen zodat je daar komend jaar
  op voorbereid bent.
 • Inzicht in aankomende wijzigingen van lopende financieringen
  We nemen je lopende financieringen door en bekijken samen of daarin
  komend jaar wat verandert, zoals bijvoorbeeld het einde van een rentevast-

Met een financieringsscan weet je precies waar je met jouw bedrijf het komende jaar aan toe bent. En of en op welk moment je het beste een financiering kunt regelen.

Benieuwd naar de financieringsscan van jouw bedrijf? Neem contact met ons op voor een afspraak en we gaan samen aan de slag.