Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Groenverklaring RVO

Wil je een groenfinanciering aanvragen, dan heb je eerst een groenverklaring rvo nodig. Om in aanmerking te komen voor een groenfinanciering, moet je voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt. Op basis van de Regeling groenprojecten beoordeelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (rvo) jouw plan. Komt jouw plan overeen met de voorwaarden in deze regeling, dan krijg je een groenverklaring rvo. Hoe je deze verklaring precies kunt aanvragen, leggen we je stap voor stap uit.
Groenverklaring

Hoe vraag ik een groenverklaring rvo aan?

Een groenverklaring rvo verkrijgen, kan in 4 stappen. We leggen je graag uit hoe het werkt. 

Stap 1

Ben je ondernemer en wil je een groenfinanciering aanvragen? Maak dan een investeringsplan en leg dit voor aan de geldverstrekker waar jij een groenfinanciering wil afsluiten. In dat investeringsplan staat een omschrijving van: 

• Het project 
• In hoeverre jouw plan het milieu wat oplevert 
• De benodigde financiering 
• Het rendement dat jij verwacht 
• De risico’s van jouw plan 

Twijfel je ergens over, dan kun je altijd contact opnemen met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Of kijk op Regeling groenprojecten voor een uitgebreide toelichting op de voorwaarden. Zo weet je direct of jouw project kans maakt op een groenverklaring rvo.   

Stap 2

Vervolgens vraagt de geldverstrekker waar jij je aanvraag hebt ingediend de groenverklaring rvo aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Hier hoef je dus zelf niets aan te doen. 

Stap 3

Het is vervolgens aan de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, in opdracht van de minister van Infrastructuur en Waterstaat, om jouw project te beoordelen. Deze beoordeling vindt in ongeveer 5 weken plaats aan de hand van 7 verschillende projectcategorieën met een toelichting per categorie. 

Stap 4

Binnen ongeveer 8 weken geeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland de groenverklaring rvo af aan de geldverstrekker waar jij de groenfinanciering hebt aangevraagd. Je ontvangt hier een afschrift van.

Groenverklaring
Tot slot

Het is handig om te weten dat een groenverklaring rvo voor de meeste projecten 10 jaar geldig is. Verder worden alle projecten waarvoor een groenverklaring wordt aangevraagd steekproefsgewijs gecontroleerd. En uiteraard geldt dat als de uitvoering van je project anders uitpakt dan je vooraf had aangegeven, je dit moet melden.

Heb je nog vragen over de groenverklaring rvo of wil je meer informatie hoe dit voor jouw bedrijf kan worden geregeld? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag verder.