Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Lijkt een financiering onmogelijk? Dan kan Qredits de oplossing zijn

Wat doe je als je als ondernemer financieel in de problemen bent gekomen maar geen enkele bank wil je helpen bij een financiering? Niets doen betekent dat je in de schulden raakt of uiteindelijk noodgedwongen moet stoppen met je bedrijf. Een financieringsaanvraag indienen bij Qredits kan dan uitkomst bieden.

In 2016 maakte Amanda Moddejonge haar droom waar om een eigen lash & brow bar te beginnen, een schoonheidssalon met alles op het gebied van wimpers en wenkbrauwen. Haar vestiging in Zwolle liep zo lekker dat ze investeerde in een tweede vestiging in Ommen. Met drie medewerkers in dienst en plannen voor een eigen productlijn zat Moddejonge begin 2020 net in een stabiele fase toen corona uitbrak en ze verplicht haar salons moest sluiten. Geen inkomsten maar wel vaste lasten. “Wat merk je dan ontzettend snel hoe je geld er doorheen vliegt. Daar ben ik echt van geschrokken”, blikt Amanda nu anderhalf jaar later terug.

Financieringsaanvraag

Qredits

Natuurlijk maakte ze gebruik van de regelingen die de overheid aanbood. “Maar de steun die je krijgt, is gebaseerd op een gemiddelde. Mijn bedrijf wordt gezien als één onderneming maar met twee vestigingen tikken de lasten dubbel zo zwaar door en is zo’n regeling slechts een doekje tegen het bloeden”, verduidelijkt Moddejonge. Ze zag haar spaargeld verdampen en voelde zich machteloos. Bij de start van haar bedrijf had ze een financiering geregeld via Qredits. Ze besloot daar nu weer aan te kloppen voor financiële steun want het was wel duidelijk dat een bank geen heil zag in haar recente cijfers.

Coronakrediet

Na een digitale aanvraag met een onderbouwing van haar situatie en de aanlevering van jaarcijfers, tussentijdse cijfers en een prognose werd ze door Qredits gebeld voor een toelichting. “Ik had me goed voorbereid, moest wat vragen beantwoorden en toen kreeg ik binnen een half uur al te horen: hier kunnen we wel wat mee.” Binnen een paar dagen werd het coronakrediet met een looptijd van 48 maanden aan Moddejonge verstrekt. De eerste zes maanden heeft ze geen aflossingsverplichting, pas als ze weer wat verdient, moet ze ook gaan aflossen. “In het eerste jaar betaal ik 2% rente, vanaf de 13e maand wordt dat 5,75%. Ik ben blij dat ik de aanvraag heb ingediend. Dit was dé manier om mijn bedrijf overeind te houden”, vertelt ze opgelucht.

Sociale kredietverstrekker

Qredits

Qredits profileert zichzelf als de sociale kredietverstrekker en komt vaak pas in beeld als een bank niet wil financieren, ervaart André Hendriksen, directeur van Financieringsgilde. “Qredits kijkt gelukkig niet alleen naar je cijfers maar ook naar jou als ondernemer. Heb je door omstandigheden slechte cijfers maar snap je wel hoe ondernemen werkt en wil je er wat van maken? Dan kunnen ze je verder helpen.” Daarmee lijkt Qredits voor veel ondernemers een uitkomst, maar dat is niet altijd het geval zegt Hendriksen: “Qredits financiert tot maximaal 250.000 en biedt iets hogere rentepercentages dan andere geldverstrekkers. Logisch ook, het risico is hoger en daar betaal jij als klant voor. Daarom vergelijken onze adviseurs altijd meerdere aanbieders met elkaar.”

Wil je weten welke financieringsmogelijkheden jij hebt? Neem vrijblijvend contact met ons op. We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie.