Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Succesvol een bedrijfshypotheek afsluiten: stap voor stap uitgelegd

Als ondernemer in het midden- en kleinbedrijf heb je een bedrijfshypotheek nodig. Je hebt immers kapitaal nodig om een bedrijfspand te kopen, machines en voorraad aan te schaffen om je product of dienst te verkopen of om de verbouwing van je bedrijf te realiseren. Een bedrijfshypotheek is voor een ondernemer dus van groot belang, want daarmee laat je je bedrijf groeien. In dit artikel vertellen we je stap voor stap hoe je succesvol een bedrijfshypotheek afsluit.

Wat is een bedrijfshypotheek?

Een bedrijfshypotheek is een geldbedrag waarmee je je bedrijf financiert. Je kunt een bedrijfshypotheek afsluiten omdat je een onderneming wil starten en daar bijvoorbeeld een kantoor of magazijn voor wil kopen. Maar je kunt ook een bedrijfshypotheek nodig hebben om je bedrijf uit te breiden of te ondersteunen.

De rente van je bedrijfshypotheek kun je tijdens de hele rentevastperiode vastzetten zodat je maandlasten gelijk blijven. Zo weet je altijd precies waar je aan toe bent.

Wil je ook succesvol een bedrijfshypotheek afsluiten? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Stap 1. Kennismaking

Altijd kosteloos en volledig vrijblijvend

Als je contact met ons opneemt om een bedrijfshypotheek af te sluiten, starten we je aanvraag met een persoonlijke kennismaking met jouw lokale adviseur. De voorwaarden die nodig zijn voor jouw bedrijfsfinanciering hangen namelijk sterk af van jouw bedrijfssituatie en wensen In dit gesprek bespreekt de adviseur daarom jouw bedrijfssituatie, het doel van je financiering en uiteraard wat hij daarin voor jou kan betekenen. Dit gesprek kan plaatsvinden op jouw bedrijf of bij ons op kantoor, jij bepaalt de locatie.

Stap 2. Ontwerp en advies

Kies uit de best mogelijke financiering

De adviseur bekijkt samen met jou welke mogelijkheden er zijn voor jouw bedrijfshypotheek en wat het beste past bij jouw situatie. Op basis daarvan geeft hij je advies over de financieringsvorm en de mogelijke aanbieders. Zo heb je snel een duidelijk beeld van je opties. Een onderwerp dat altijd besproken wordt is de hoogte van de te verwachten maandlasten. Soms omdat je eenvoudig vooraf wilt weten waar je ongeveer aan toe bent en soms omdat je beschikbare budget de bovengrens van je investering bepaalt.

Wil je voor je gesprek met een adviseur al weten wat de maandelijkse kosten zijn van je bedrijfshypotheek? Bereken dan alvast je maandlasten via onze handige tool.

Stap 3. Aanvraag

Een goede onderbouwing vergroot je kans

Met een goede onderbouwing vergroot je je kans op een succesvolle bedrijfshypotheek. Om je financiering te kunnen regelen, is het dus ook aan jou om die onderbouwing goed op orde te hebben. Op basis van het ontwerp en advies maakt de adviseur een financieringsmemorandum voor jou dat hij bij de aanbieders voorlegt.

Daarna gaat de adviseur in onderhandeling met de verschillende aanbieders over de voorwaarden van jouw bedrijfshypotheek, waarbij je via ons altijd korting ontvangt op de afsluitkosten. Kies je ervoor zelf je bedrijfshypotheek te regelen, dan ontvang je die korting dus niet. Wat veel ondernemers niet weten is dat deze voordelen via onze adviseur ook gelden voor een bedrijfshypotheek bij de bank waar je al klant bent.

Vervolgens maak jij de keuze waar jij je bedrijfshypotheek wil afsluiten. Natuurlijk helpen we je daarbij, want het is best lastig om een keuze te maken uit het aanbod van ruim 50 geldverstrekkers. De adviseur regelt daarna jouw financiering en blijft tijdens de aanvraag jouw aanspreekpunt.

Stap 4. Beheer

Wij blijven altijd beschikbaar voor advies

Tijdens de looptijd van je financiering kun je met vragen zitten over je bedrijfshypotheek. Vanzelfsprekend kun je met al je vragen ook tijdens de looptijd bij ons aankloppen. Wanneer jouw rentecontract afloopt, nemen wij ruim voor het einde van dit contract, contact met je op om samen de mogelijkheden voor (her)financiering te bespreken.

Meer weten over succesvol een bedrijfshypotheek afsluiten? Neem contact met ons op, want in een persoonlijk gesprek geven we je inzicht in hoeveel je kunt lenen en krijg je een indicatie van voorwaarden en tarieven. Natuurlijk ontvang je na afloop een vrijblijvend aanbod voor een volledige begeleiding van jouw aanvraag.