Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Twee tips over zakelijk financieren in 2021

Hoeveel kun je lenen als zelfstandig ondernemer? En wat is het juiste moment om te sparren met een adviseur? Jan Migchels adviseur bij Financieringsgilde geeft je twee tips over zakelijk financieren.

Onze adviseur Jan Migchels van Financieringsgilde Noord-Veluwe deelt zijn kennis en tips met ons door dit blog.

Zakelijk financieren in 2021

Hoeveel kun je lenen als zelfstandig ondernemer? En wat is het juiste moment om een over een financiering na te denken en te sparren met een adviseur? Dit vragen veel ondernemers zich af. Ik geef je hierover twee tips. Doe er je voordeel mee.

1. Bepaal je leencapaciteit

De tijd van 100% van de investering kunnen lenen en de vraag ”Zullen we er nog wat bij doen?” ligt al een aantal jaren achter ons. In oriëntatiegesprekken met ondernemers zie ik nog wel zeer regelmatig vragen van ondernemers voorbij komen die (bijna) de hele investering gefinancierd willen zien. Meestal is dan mijn antwoord: ga in een eerste opzet eens uit van 15 jaar lenen en 70% of 75% financieren. Als je dan een rente van 4% invult, dan zie je waar je tegenaan loopt, of waar het gaat knellen. Neem dat als uitgangspunt voor je leencapaciteit. Voor bedrijven met voldoende verdiencapaciteit kunnen de financieringsnormen overigens soms wel wat gunstiger liggen.

2. Begin op tijd

Ik gun het al mijn klanten van harte om hun plannen te realiseren. Om dat de grootste kans van slagen te geven, is mijn advies: begin op tijd met het delen van je ideeën. Het zou ideaal zijn om een jaar voor het investeringsplan met je adviseur om tafel te gaan. Betrek al in de oriëntatiefase een specialist bij je plannen en vertel wat je voor ogen hebt en wanneer je dit graag wil hebben gerealiseerd. Dan kun je samen tijdig bepalen welke stappen er genomen moeten worden om je plan daadwerkelijk te realiseren. Mijn ervaring is dat als je op tijd je plannen bespreekt, het financieringsproces uiteindelijker soepeler verloopt. Zo kan ik je sneller duidelijkheid geven door je aanvraag in één keer volledig aan te leveren bij de geldverstrekker.

Wil je vandaag nog weten waar je aan toe bent?
Maak vrijblijvend een telefonische afspraak.