Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Groeiende interesse voor crowdfunding bij ondernemers

Januari is traditioneel gezien de maand om terug te kijken op het afgelopen jaar. In dit blog kijken we naar de cijfers van crowdfunding in 2021. Daarnaast helpen we je in het vergelijken van verschillende crowdfunding platforms. Ook laten we je weten wat de belangrijkste punten zijn om op te letten bij het vergelijken.

In 2021 is in ons land een recordbedrag van 730 miljoen euro via crowdfunding opgehaald. Dat is aanzienlijk meer dan een jaar eerder toen er 417 miljoen euro werd opgehaald. Vooral ondernemers zagen vorig jaar in crowdfunding de oplossing voor hun financiering; maar liefst 655 miljoen werd benut voor ondernemend Nederland. Dat is maar liefst 90% van het totaal opgehaalde bedrag.  Gemiddeld haalde een onderneming in 2021 een bedrag van 250.000 euro op via een crowdfundingfinanciering.

De meeste ondernemers gebruikten hun financiering voor vastgoed, een markt waar zich steeds meer crowdfunding platforms op focussen. Een lening is veruit de meest populaire vorm van crowdfunding. Misschien ook dé oplossing om jouw plannen te realiseren?
Neem vrijblijvend contact op met een adviseur bij jou in de buurt die je alles kan vertellen over crowdfunding en samen met jou op zoek gaat naar de beste oplossing voor jouw financiering.

Wil je eerst nog verder lezen over wat crowdfunding precies inhoudt? Of wil je meteen vrijblijvend vergelijken?  Ook daar helpen we je graag bij, door onze andere blogs of door onderstaande scan.
Bij crowdfunding is het belangrijk om het juiste platform te kiezen. Denk vooral aan onderstaande punten wanneer je platforms gaat vergelijken.

  • Wat zijn mijn kosten voor een crowdfund financiering?
  • Hoe snel beschik ik over mijn financiering?
  • Welke zaken doet het platform voor mij?
  • Waar haalt het platform zijn funding vandaan?

Vrijblijvend met onze adviseur vergelijken?

Vergelijk altijd. Want dat loont.

    • Door het formulier te versturen geef je toestemming om je gegevens beveiligd te bewaren en ga je akkoord met ons privacy statement.

Dit kun je verwachten

Welke aanbieders zijn er mogelijk
Wat zijn de maandlasten
Wat zijn de rente mogelijkheden
Persoonlijk advies

De meeste ondernemers willen graag een persoonlijke toelichting. Deze service is kosteloos en vrijblijvend.

10
Zeer goed geholpen
9
Prima begeleiding, snel geregeld
10
Persoonlijke aandacht met kennis van zaken.
10
Uitstekend!
10
Fijne samenwerking
10
Fijne gesprekspartner met veel ervaring
6
Ik heb niets aangevraagd