fbpx

De kracht van financieringen stapelen

We zien in de praktijk dat een zakelijke lening met een lange looptijd voor een waardevast object, zoals een bedrijfspand, redelijk vaak bij een bank kan worden afgesloten. Maar hoe specifieker het investeringsdoel, hoe meer keuze u heeft naast de reguliere geldverstrekkers.

Onze ervaring is dat naast rente en aflossing ook andere aspecten belangrijk zijn bij het afsluiten van een zakelijke lening. Denk bijvoorbeeld aan de kennis van de geldverstrekker over het object dat u koopt, waardoor de financiering beter aansluit op het aan te kopen object zoals uw machine.  Onze adviseurs zoeken dan voor u de beste oplossing via bijvoorbeeld lease, crowdfunding of specifieke aanbieders in uw branche.

Financieringen combineren

Als ondernemer vraagt u meestal voor een specifiek investeringsdoel een zakelijke lening aan en concentreert u zich op de financiering van dat doel. Maar het kan soms heel verstandig zijn om zaken samen te voegen waardoor bepaalde geldverstrekkers ook ineens in beeld komen voor de financiering van uw zakelijke lening. Dat noemen we combineren van financieringen. Want sommige geldverstrekkers willen u alleen helpen bij uw zakelijke lening als ze al uw zakelijke leningen mogen financieren; het principe van alles of niets.

Stel een ondernemer wil voorraden kopen en vraagt daarvoor een zakelijke lening aan. In de afgelopen jaren heeft hij al veel afgelost op zijn bestaande leningen. Dan kan het aantrekkelijk zijn om al die leningen te combineren en daarvoor één nieuwe lening aan te vragen. Dan neemt hij in feite de ruimte die hij heeft afgelost weer opnieuw op.

Financieringen stapelen

Een ander voorbeeld:  u heeft de afgelopen jaren veel geïnvesteerd in nieuwe machines maar uw orderportefeuille loopt de laatste maanden terug. Daardoor heeft u te weinig liquide middelen terwijl er voldoende vermogen in uw bedrijf aanwezig is. In dat geval kunt u één of meerdere machines verkopen aan een leasemaatschappij en weer terug leasen. Dan heeft u weer geld beschikbaar. De financiering hiervoor kunnen wij stapelen met de aanvraag voor uw nieuwe zakelijke lening voor het restant. Met stapelen bedoelen we dus het verdelen van de totale financiering over verschillende financieringsvormen en aanbieders waardoor je betere voorwaarden krijgt.   Meer hierover leest u ook in ons eerdere artikel hierover

Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?

Financieringen stapelen

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.