fbpx

Vakantiegeld in tijden van Corona

Hoe zorg ik ervoor dat ik op tijd kan uitbetalen aan mijn werknemers?

Laatste update: 6 mei 2020

Binnen 2 minuten   3 tips van onze adviseurs

Hoe lang de coronacrisis duurt, is voor iedereen onzeker. Als je personeel in dienst hebt, zijn die problemen misschien nog wel iets groter. Hoe regel je als ondernemer in deze tijd de betaling van het vakantiegeld aan je personeel? Wij geven je 3 actiepunten om direct mee aan de slag te gaan en te werken aan een oplossing.

Actie 1: Maak een liquiditeitsplanning

Het is heel goed mogelijk dat de inkomsten van jouw bedrijf deze maanden tegenvallen. Maak een inschatting van je inkomsten en uitgaven van de komende maanden. Doe dat voor heel 2020 op maandbasis en eventueel ook voor 2021 op kwartaalbasis als dat eenvoudiger is. Let daarbij op de volgende punten en download ons hulpmiddel:

  • Zet duidelijk voor jezelf op papier wat je je werknemers aan vakantiegeld bent verschuldigd. Volgens de Wet minimumloon en minimumvakantiebijslag heeft elke werknemer recht op minimaal 8 procent vakantiebijslag over zijn brutoloon. Het is gebruikelijk om dit bedrag eind mei uit te betalen.
  • Denk hierbij ook aan eventuele uitkeringen die je ontvangt uit de noodmaatregelen van de overheid. Houd hierbij wel rekening met eventuele terugbetalingen in verband met de nacalculatie van je tegemoetkomingen en de omzet die je mogelijk nog genereert.

Actie 2: Overleg met je personeelsleden

Met de liquiditeitsplanning die je hebt gemaakt, heb je inzicht in je inkomsten en uitgaven. Dat geeft rust en stelt je direct in staat om bij eventuele knelpunten actie te ondernemen. Kom je erachter dat het je niet lukt het vakantiegeld (volledig) uit te betalen? Ga dan in gesprek met je werknemers. Misschien stemmen ze in met een uitbetaling op een later moment. In feite tref je een betalingsregeling met je werknemers. We kunnen ons goed voorstellen dat je daarom liever niet kiest voor deze optie.

Actie 3: Regel nu alvast een financiering en betaal het vakantiegeld op de reguliere manier uit.

Er zijn gelukkig verschillende mogelijkheden om snel een financiering te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een zakelijk krediet, een noodkrediet, factoring of sale en leaseback.

Wat de reden ook is dat je een financiering aanvraagt, wij regelen het voor je.

Het aanvragen is voor veel ondernemers tijdrovend en lastig en daarom nemen onze adviseurs je dit werk graag uit handen.
Wat kunnen we voor je doen:

  • Alle benodigde toelichtingen voor je opstellen
  • De aanvraag bij jouw bank indienen via ons eigen intermediairsportaal
  • Sneller duidelijkheid geven door je aanvraag in 1x volledig aan te leveren
  • Onderhandelen met de geldverstrekker over de beste voorwaarden

We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie. Juist nu.
En met 35 kantoren door heel Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.