fbpx

Maak maatregelen voor het mkb toegankelijk.

Start met subsidie op advies.

Laatste update: 17 maart 2020

Aan de Nederlandse regering:

Maak maatregelen voor het mkb toegankelijk. Start met subsidie op advies.

De coronacrisis begint de economie nu stevig te raken. In diverse sectoren komen ondernemers in acute liquiditeitsproblemen en in andere sectoren gebeurt dat mogelijk op termijn ook. De caféhouder, de kapper, de restauranteigenaar, de reisadviseur, de organisator van evenementen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Allemaal lijden ze onder deze crisis.

Financieel inzicht

En bijna allemaal hebben deze ondernemers nu behoefte aan een persoonlijk en onafhankelijk klankbord. Iemand die hen begrijpt en hen bijstaat om een oplossing te zoeken voor de problemen waarmee ze te maken hebben. Hoe nu verder? Wat zijn de mogelijkheden om extra te financieren en welke hulp biedt de overheid hierbij? Ze willen inzicht in hun financiële situatie en weten hoe ze ervoor staan. Ze zijn op zoek naar een realistisch beeld van de consequenties voor hun bedrijf om vervolgens te bepalen wat hun opties zijn. Opties die het voortbestaan van hun bedrijf en de banen van hun medewerkers bepalen.

Houd financieringen bereikbaar

Daarom doen we deze oproep: steun het MKB door weer subsidie te geven op financieel advies. Maak een adviesgesprek laagdrempelig zodat echt elke ondernemer in het MKB de mogelijkheid krijgt om een onafhankelijk en persoonlijk advies aan te vragen. Er zijn goede regelingen voor ondernemers in financiële nood zoals de borgstelling MKB-kredieten, maar zorg ook dat ze eenvoudig toegankelijk zijn. Daarbij komt dat deze kredieten alleen van toepassing zijn op een beperkt aantal financiers en er zijn veel meer financieringsmogelijkheden dan deze partijen. Mogelijkheden die bij veel ondernemers onbekend zijn. Zorg ervoor dat iedere ondernemer die daar behoefte aan heeft, weet wat voor hem de beste keuze is. Houd financieringen bereikbaar voor het MKB om Nederland draaiende te houden. Want het MKB is de motor van de Nederlandse economie.

We rekenen op uw steun.

Met vriendelijke groeten,
namens de onafhankelijke adviseurs van Financieringsgilde,
André Hendriksen en Bastiaan Breugem
Steun je deze oproep? Word partner en meld je bij ons aan. Samen staan we sterk voor het MKB.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij u in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.