fbpx

Elmet BV koopt bestaande aandeelhouder dankzij 8 jarige lening van € 700.000, volledig blanco zonder persoonlijke garanties.
Financieren met flexibiliteit en beperkte zekerheden is dus goed mogelijk.

Elmet is een snel groeiende niche B­to­B groothandel in elektrotechnische producten. Elmet biedt een compleet en divers assortiment van A­merken voor toepassing in o.a. de Offshore/ Maritieme sector, de (Petro) Chemische Industrie, Windenergie, Kasten­ & Paneelbouw en Infrastructuur, met hoogwaardige kabelmontagebanden als kernproduct. De lening ondersteunt de consolidatie van de aandeelhoudersstructuur en de toekomstige groei van het bedrijf.

Financieringsgilde Zuid­Holland heeft deze financiering ter ondersteuning van de lange termijn groeiplannen van de onderneming gearrangeerd en begeleid.

Voor de langlopende volledige blanco lening via Caple werden geen zekerheden op de activa van de onderneming of persoonlijke borgstellingen gevraagd, wat de benodigde flexibiliteit bood in de structurering van de transactie.

Hoe kijkt Financieringsgilde terug op deze aanvraag?

“Met veel plezier en inzet is er met alle betrokken partijen intensief samengewerkt om de meest optimale financiering te regelen voor Elmet B.V. Binnen het brede aanbod van financiers kwam het aanbod van Caple voor Elmet B.V. als de beste oplossing naar voren. Met deze mooie financieringsoplossing kan Elmet B.V. haar ambities verwezenlijken en verder groeien.”

Bastiaan Breugem, eigenaar Financieringsgilde Zuid­Holland

Hoe kijkt Caple terug op deze aanvraag?

“Wij zijn er trots op om met deze transactie bij te kunnen dragen aan de groeiplannen van dit bedrijf dat hiermee een nieuwe fase ingaat. De transactie past in onze ambitie om met dit soort leningen de verdere groei en ontwikkeling van succesvolle Nederlandse MKB bedrijven te ondersteunen.”

Michiel Slinkert, Managing Partner, Caple

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.