fbpx

Financieren via een adviseur MKB-financiering, hoe werkt dat?

Een nieuw bedrijfspand: van droom naar werkelijkheid

Stel je bent een paar jaar geleden gestart met je eigen bedrijf. Je huurt maandelijks twee garageboxen waar je je gereedschap en materiaal in hebt ondergebracht en van daaruit ga je iedere morgen op pad naar een nieuwe klant. Inmiddels heb je behoorlijk wat naamsbekendheid opgebouwd en het loopt lekker. Het wordt tijd voor de volgende stap: een eigen bedrijfspand met een kantoor. Maar financieren via een adviseur, hoe verloopt zo’n traject?

Bedrijfsfinancieringen regel je tegenwoordig bij een onafhankelijk adviseur mkb-financiering.

Tot een aantal jaren geleden regelde je een bedrijfsfinanciering meestal bij je eigen bank. Door de digitalisering bij banken is het echter vaak niet meer mogelijk om daarbij advies te krijgen. En door de komst van diverse nieuwe aanbieders is de keuze enorm toegenomen wat het regelen van de financiering niet eenvoudiger maakt. Daarom regelen veel ondernemers hun financieringen tegenwoordig via onafhankelijke adviseurs. Maar hoe werkt dat dan? Bastiaan Breugem is adviseur mkb-financiering bij Financieringsgilde in de regio Zuid-Holland en geeft je een kijkje in het financieringsproces aan de hand van een recent voorbeeld.

Het begint met vertrouwen

“Een paar maanden geleden werd ik gebeld door een ondernemer die graag een nieuw te bouwen bedrijfspand wilde financieren. Hij had via een collega-ondernemer mijn naam doorgekregen en we maakten in ons eerste telefonische contact een afspraak om persoonlijk kennis te maken. Een persoonlijke afspraak is voor mij belangrijk om de klant echt te leren kennen en zijn behoeften te kunnen inventariseren. Daarnaast is een afspraak voor zowel mij als voor de ondernemer belangrijk om vertrouwen te krijgen in elkaar. We gaan immers een grote stap met elkaar zetten; een aankoop van een pand doe je misschien eens in de 10 à 15 jaar. Daar heb je advies en begeleiding bij nodig en daarnaast deelt de ondernemer persoonlijke informatie met mij, zoals de IB-aangifte en de jaarcijfers van zijn bedrijf. Dan moet je wel vertrouwen in elkaar hebben. In zo’n eerste gesprek peil ik de wensen en behoeften van de ondernemer en benoem ik welke rol ik kan spelen in de financieringsaanvraag.”

Twee geldverstrekkers

“Het gesprek met deze ondernemer verliep bijzonder prettig. Hij had een duidelijke wens: een eigen bedrijfspand. En ik wilde hem heel graag helpen die droom te verwezenlijken. Ik heb hem een opdrachtbevestiging gestuurd met daarin een samenvatting van hetgeen we hadden besproken. Hij wilde zijn betalingsverkeer bij zijn huidige bank houden waardoor we werden beperkt in het aanbod van geldverstrekkers; de meeste financiers hebben immers als voorwaarde dat je al je bankzaken bij hen onderbrengt en dus ook al je betaalrekeningen. We maakten samen de keuze om een financiering aan te vragen bij zijn huisbank en een bank waarbij het betalingsverkeer bij zijn huidige bank kon blijven lopen. Ik vroeg vervolgens de IB-aangifte en de jaarcijfers bij zijn accountant op en hij regelde een taxatierapport.”

Hogere leensom

“Bij zakelijke financieringen is het gebruikelijk dat je de lening in maximaal 20 jaar aflost via een lineaire hypotheek. Daarbij koos de ondernemer voor een renteperiode van 10 jaar zodat hij langer was verzekerd van een lage rente. Toen ik alle benodigde stukken had ontvangen, kon ik beginnen met het memorandum zoals dat heet; een toelichting op de aanvraag waarin ik de financier overtuig om de aanvraag goed te keuren. De financiering werd uiteindelijk door beide geldverstrekkers goedgekeurd maar bij de een was een hogere leensom mogelijk. Dat gaf voor mijn klant uiteindelijk de doorslag om daarvoor te kiezen.”

Interesse in de ondernemer
“Vanaf ons allereerste kennismakingsgesprek tot aan de goedkeuring van de geldverstrekker nam deze financieringsaanvraag ongeveer vijf weken in beslag. Maar daarmee stopt mijn betrokkenheid niet. Ik ben geïnteresseerd in de financiering maar nog meer in de ondernemer. Wie is de persoon achter de onderneming, wat motiveert hem in zijn bedrijfsvoering en waarom maakt hij de keuze om dit pand te kopen. Daar denk ik ook graag in mee. Ook na de financieringsaanvraag houd ik daarom altijd contact met mijn klanten. De oplevering van het nieuwbouwpand van deze ondernemer staat begin 2020 gepland. Als de verhuizing van zijn bedrijf eenmaal achter de rug is, ga ik bij hem langs met een cadeautje. Daar maak ik er altijd een klein feestje van. Vol trots laat hij dan zijn nieuwe pand aan mij zien. Dat is zo gaaf. Dat ik mee heb geholpen om zijn droom te realiseren, geeft mij enorm veel voldoening.”

Financieren via een adviseur

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.