fbpx

Rente verlengen? Kom tijdig in actie

Stel u heeft een eigen bedrijf waarvoor u een zakelijke hypotheek bij uw huisbank heeft afgesloten. Volgend jaar moet u voor die lening de rente verlengen. Dat weet u. En u weet ook dat de bank u er tegen die tijd wel op attendeert dat u moet verlengen. U ontvangt dan per post een voorstel voor de nieuwe rentevastperiode waarbij u alleen nog maar een keuze hoeft te maken voor hoeveel jaar u de rente vast wilt zetten en met uw handtekening erbij stuurt u het voorstel weer terug naar uw bank. Snel, simpel en goed geregeld. Maar is dat wel zo?

Begin op tijd

Banken zijn inderdaad verplicht voor de einddatum van een rentevastperiode een verlengingsvoorstel te doen. Vaak doen ze dat een paar weken voordat u daadwerkelijk moet kiezen. Daardoor is er te weinig tijd om te vergelijken met het aanbod van andere geldverstrekkers. Financieringsgilde brengt graag tijdig voor u in kaart welke leningen komend jaar aflopen zodat u meer bedenktijd heeft en we samen met u het beste verlengingsmoment kunnen kiezen.

Meer tijd geeft u immers meer zekerheid dat u daadwerkelijk kiest voor de beste oplossing.

Vergelijken loont

Er zijn veel verschillende aanbieders van zakelijke hypotheken. U heeft daardoor een ruime keuze en kunt de hypotheek kiezen die het beste bij u past. Maar zelf het antwoord vinden op al uw vragen en vervolgens zelf de juiste keuze maken, is best lastig in die grote vijver van geldverstrekkers.
Banken hebben steeds minder adviseurs in dienst  om advies te geven. Die rol besteden ze graag uit aan onafhankelijke adviseurs zoals Financieringsgilde. Wij houden ons dagelijks bezig met ondernemers die hun rente moeten verlengen en zien daardoor veel offertes van uiteenlopende aanbieders. We weten wat banken aanbieden, wat hun tarieven zijn en we weten daarom ook of uw bank het juiste voorstel heeft gegeven. U las hierover ook in ons eerdere artikel.

Onze adviseurs kijken bovendien verder dan alleen de lening die verlengd moet worden. We kijken naar de totale onderneming en naar de ontwikkeling die uw bedrijf doormaakt. Uw geldverstrekker deelt uw bedrijf namelijk in op basis van een bepaalde risicoklasse waaraan een rentetarief is gekoppeld. Maar misschien is uw bedrijf de afgelopen jaren wel gegroeid en behoort u daarom tot een lagere risicoklasse. In dat geval gaat u in de nieuwe rentevastperiode automatisch een lagere rente betalen.

Wijzigingen doorvoeren bij rente verlengen

Wij zien in de praktijk dat veel ondernemers het moment van rente verlengen gebruiken om wijzigingen aan te brengen in hun zakelijke hypotheek. Wilt u volgend jaar investeren in uw bedrijf? Dan is het rentevervalmoment voor u een goed moment om uw lening te verhogen. Of misschien stoort u zich aan het hoge aflossingsniveau van uw huidige lening en wilt u de komende renteperiode juist minder aflossen zodat u meer geld overhoudt in uw bedrijf? Wat uw bedrijfssituatie ook is, de verlenging van uw hypotheek geeft u de mogelijkheid om uw lening te herzien zonder onnodige kosten.

Altijd het beste product

“Maar ik ben helemaal niet ontevreden over mijn huisbank”, horen we vaak terug van ondernemers. De verlenging van uw zakelijke hypotheek regelen via ons betekent ook niet dat u per se weggaat bij uw huisbank. Integendeel. Het kan best wel zijn dat uw huisbank het beste voorstel voor u heeft. Maar daar komt u pas achter als u gaat vergelijken met andere geldverstrekkers. Die vergelijking maken wij graag voor u.  Zo zorgen we ervoor dat u het beste product krijgt.

Banken werken juist veel samen met het onafhankelijk intermediair en vinden het heel logisch dat u zich laat adviseren. Sterker nog, u ontvangt vaak een korting als u via ons een lening bij een bank afsluit. Dus neem tijdig contact met ons op en gun uzelf een goede voorbereiding om de verlenging van uw zakelijke hypotheek te regelen zodat u zeker weet dat u kiest voor de beste oplossing.

Bent u benieuwd naar wat we voor u kunnen betekenen?
Maak vrijblijvend een afspraak met een van onze adviseurs.

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.