fbpx

3 Belangrijke investeringen in de ict-sector

De ict-sector is continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe initiatieven om ondernemers te helpen efficiënter te werken. Want of het nu om een telefoon van de zaak gaat voor al je medewerkers of hen thuis de mogelijkheid te bieden in te loggen op hun werkplek, zonder ict zijn we anno 2019 nergens meer. Kortom, veel investeringen in de ict-sector

Maar hoe onderscheiden ict-bedrijven zich en blijven ze in staat de processen bij hun klant te automatiseren? Wij adviseren veel bedrijven in de ict-sector en delen onze ervaringen graag met u. In dit blog informeren we u over 3 belangrijke investeringen in deze sector, de eventuele risico’s en we doen u een aantrekkelijk aanbod.

Top 3 investeringen in de ict-sector

 1. Investeren in goed personeel
  Uw personeel is misschien wel uw belangrijkste bedrijfskapitaal. Kwalitatief goede medewerkers vinden, is over het algemeen lastig in de ict-sector want er is veel vraag naar vooral hoger opgeleide ict’ers. Door sollicitanten goede opleidingen, interessante opdrachten en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden aan te bieden, maakt u uw bedrijf aantrekkelijk als werkgever voor talenten op de arbeidsmarkt, voor nu en in de toekomst.  Zo’n investering kost weliswaar geld maar goed opgeleide medewerkers functioneren beter en verdienen uw investering uiteindelijk weer terug.
 2. Nieuwe technologieën omarmen
  Ontwikkelingen in de ict-sector volgen elkaar in hoog tempo op. Softwareontwikkelaars en andere dienstverleners in de ict-sector zijn daarom continu bezig met investeren in onderzoek en ontwikkeling om een relevante sparringpartner te blijven voor hun klanten.
  Het komt ook regelmatig voor dat ict-bedrijven samen met hun klanten investeren in nieuwe technologieën omdat het hen allebei vooruit helpt.
 3. Focus op marketing en sales
  Online opvallen met waardevolle content is tegenwoordig een must voor ieder bedrijf. Structureel kennis delen met je (potentiële) klanten leidt tot nieuwe klanten. Specifieke expertise maakt daarbij het verschil. Ondernemers zien dat ook en zijn bereid geld te investeren in de marketing- en salesactiviteiten die afgestemd zijn op hun doelgroep.

Eventuele risico’s bij investeringen in de ict-sector

Het eerste risico is eigenlijk heel logisch, maar komt toch vaak voor. Als uw bedrijf snel groeit, is dat mooi maar houd de kosten in balans. We zien vaak dat stijgingen in de kosten (te) laat worden gesignaleerd en vaak pas zodra er onvoldoende liquiditeiten op de rekening beschikbaar zijn.

Daarnaast betrekken veel ondernemers bij de ontwikkeling van een nieuw product investeerders als financieringsoplossing. Twee belangrijke vragen die u vooraf zeker voor u zelf moet beantwoorden:

 • Een geldschieter bereid vinden voor uw plannen, kan ook door aandelen van uw bedrijf te verkopen. Maar houdt u dan nog wel het volledige zeggenschap?
 • Als u een investeerder heeft gevonden, kan het zijn dat deze partij wil meebeslissen over de productontwikkeling. In hoeverre bent u als eigenaar dan nog eindverantwoordelijk?

Ons aanbod

Financieringsgilde helpt graag ondernemers uit de ict-sector bij het investeren in groei. Daarom hebben we deze maand speciale afspraken gemaakt met een grootbank als geldverstrekker. U ontvangt tijdelijk een extra scherpe rente op uw lening en korting op de afsluitkosten.

Nieuwsgierig naar wat we voor u kunnen betekenen?

INVESTERINGEN IN DE ICT-SECTOR

Advies nodig?

Laat uw telefoonnummer achter zodat één van onze financieel adviseurs uw vraag persoonlijk kan beantwoorden.