fbpx

Klein Krediet Corona

regel je natuurlijk met onafhankelijk advies en een persoonlijk adviseur

Laatste update: 4 juni 2020

Binnen 1 minuut de belangrijkste punten over KKC

Klein Krediet Corona geeft je financiële ruimte

Nu de maatregelen steeds wat meer worden versoepeld, biedt dat voor veel ondernemers weer perspectief. Kappers, schoonheidsspecialisten en horeca-ondernemers kunnen voorzichtig weer klanten ontvangen. Ook de komende tijd worden nog meer stappen in de goede richting verwacht. Dat is goed nieuws maar de coronacrisis heeft natuurlijk zijn sporen achtergelaten. Juist als je nu je bedrijf weer opent, heb je wat extra financiële ruimte nodig voor je inkopen. De KKC-regeling, de Klein Krediet Corona, biedt je die mogelijkheid.

De KKC-regeling

Hoe lang de coronacrisis duurt, is voor iedereen onzeker. Maar op dit moment kan het je bedrijf in flinke financiële problemen brengen. De KKC-regeling helpt je op korte termijn om weer in de zwarte cijfers te komen en te blijven. De Klein Krediet Corona zoals de regeling voluit heet, is een van de aanvullende maatregelen van de overheid om ondernemers te helpen deze crisis door te komen.

De KKC-regeling is uitsluitend bestemd voor ondernemers die als gevolg van de coronacrisis financiële ruimte nodig hebben en die voor de coronacrisis voldoende winstgevend waren en een omzet hadden vanaf € 50.000.

Wat houdt de KKC-regeling in?

De Nederlandse overheid staat bij de KKC-regeling voor 95% garant. De overige 5% wordt gedragen door de geldverstrekker bij wie je de regeling afsluit. Daarom wordt je aanvraag zorgvuldig beoordeeld. Daarnaast betaal je als ondernemer een eenmalige premie van 2% aan de overheid.

Een KKC-lening wordt gekenmerkt door:

  • Een leenbedrag dat maximaal 25% van de omzet bedraagt.
  • Een minimaal leenbedrag van € 10.000 en een maximum van € 50.000.
  • Een vaste looptijd van 5 jaar
  • Een aflossingsvrije lening in het eerste jaar. Daarna wordt de lening lineair en is je aflossingsbedrag maandelijks gelijk.
  • Een rente van maximaal 4%

Inmiddels hebben meerdere banken aangegeven dat ze een lening via deze regeling aanbieden. Wil je weten of de KKC-regeling de oplossing is voor jouw bedrijf? Neem dan contact met ons op.

Want wat de reden ook is dat je een financiering aanvraagt, wij regelen het voor je.

We helpen je graag zodat jij de beste financiering krijgt voor jouw situatie. Juist nu.
En met 35 kantoren door heel Nederland is er altijd een adviseur bij jou in de buurt.

Plan direct een vrijblijvende afspraak

Met een van onze adviseurs bij jou in de buurt

  • Datumnotatie:DD dash MM dash JJJJ

Door het formulier te versturen geeft u toestemming om uw gegevens beveiligd te bewaren en gaat u akkoord met ons privacy statement.